STAY HAPPY AND SAFE

De veiligheid en gezondheid van onze gasten, medewerkers en omwonenden is onze topprioriteit.
Voor een veilige vakantie vragen wij u zich te houden aan de sjablonen van de overheid!

Hier kun je alle informatie vinden over de geldende coronamaatregelen in Oostenrijk. Horeca, accommodaties en vrijetijdsbedrijven zijn geopend. Ook kan men vanuit België en Nederland zonder quarantaine naar Oostenrijk reizen.

 

BELANGRIJKE FEITEN IN EEN OOGOPSLAG:

De federale en deelstaatregeringen zijn het eens geworden over strengere regels vanwege de dynamische ontwikkeling van infecties.
Vanaf 8.11. Regel van niveau 4 = 2-G geldt in heel Oostenrijk.

  • Overal waar de 3G-regel van toepassing is, wordt de 2-G-regel (gevaccineerd / hersteld) ingevoerd
  • Testen van welke aard dan ook zijn dan niet meer toegestaan ​​als toegangsautorisatie
  • De geldigheid van de vaccinatiebewijzen wordt teruggebracht van twaalf naar negen maanden
  • Johnson & Johnson: vanaf 3 januari is een tweede steek vereist
  • Ook in winkels, bibliotheken en musea is het voor iedereen verplicht een FFP-2-masker te dragen.

 


Reisinformatie voor Nederlanders
In Nederland heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Oostenrijk op geel gezet. Dit betekent dat als je terugreist naar Nederland je een coronabewijs moet laten zien. Dit kan een vaccinatiebewijs, een negatief testbbewijs of een herstelbewijs zijn. Kunnen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten terugreizen. Als je met het vliegtuig terug reist, moet je ook een gezondheidsverklaring invullen en bij je houden. (Laatste update 28 august 2021)
Voor de meest actuele informatie, check de website van de Rijksoverheid. Meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Reisinformatie voor Belgen
Reizen binnen Europa is toegestaan maar waakzaamheid blijft geboden. In Oostenrijk zijn deelstaten Karinthië, Stiermarken en Burgenland oranje zones. Wenen en deelstaten Salzburg en Vorarlberg zijn rode zones. Daar komen Tirol, Niederosterreich en Oberösterreich ook bij en geldt vanaf 18 september de terugreisregel uit rode zones als je weer naar België terugkomt. Wie uit een rode zone van de Europese Unie terugkeert en geen vaccinatie- of herstelcertificaat heeft, moet zich laten testen. Dat kan in het land van verblijf, en dan mag de PCR-test bij terugkeer naar België maximaal 72 uur oud zijn. Wie zonder testresultaat terugkeert, mag zich ook in België laten testen op dag 1 of 2 nadat je thuiskomt van je reis. Is je test negatief ? Dan mag je uit quarantaine als je je resultaat hebt. Kinderen onder de 12 jaar moeten geen test doen. Inwoners van het Brussels Hoofdstedelijk gewest die niet gevaccineerd of genezen zijn zullen vanaf 17 september 2021 10 dagen in quarantaine moeten gaan bij terugkeer uit een rode zone. Sinds 1 augustus 2020 moeten alle personen die vanuit het buitenland naar België terugkeren of naar België reizen en hier langer dan 48 uur verblijven een terugreisformulier (Passenger Locator Form) invullen. Het formulier kan je hier terugvinden. (Update: 16 september 2021) Meer informatie op Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken en meer informatie over de kleurcodes per land. Er zijn geen quarantaine- of testvoorwaarden gebonden aan vakantie in een oranje zone.

Let op:
Nederland staat rood op de ECDC kaart. België staat ook op rood, maar Vlaanderen staat op oranje. De regels om Oostenrijk in te mogen reizen worden aan de hand van verschillende aspecten bepaald door de Oostenrijkse overheid, niet alleen op basis van het aantal besmettingen. Vooralsnog blijft het voor Belgen en Nederlanders mogelijk om naar Oostenrijk te reizen.

We raden iedereen aan om het nieuws, de websites van de Belgische/ Nederlandse overheid en de website van de Oostenrijkse overheid goed in de gaten te houden.

Coronavirus informatie van ministerie van volksgezondheid (Oostenrijk)

Alles over jouw heenreis naar Oostenrijk

De grenzen van Oostenrijk zijn open. Wel zijn er ook nieuwe toegangsregels van kracht.
HIER volgt een overzicht van de huidige regels.


Wijzigingen en fouten voorbehouden!


Testmogelijkheid

DE TESTMOGELIJKHEID VAN DE TESTCONTAINER IN KÖNIGSLEITEN IS LOSGEKOPPELD !!

HIER vind je de testmogelijkheden voor gasten van Königsleiten.