Attracties in Königsleiten en de Zillertal Arena

De watervallen van Krimml

De watervallen van Krimml behoren met een totale hoogte van de drie verdiepingen van 380 meter tot de meest indrukwekkende en hoogste vallen van Europa - een uniek schouwspel van de natuur.

https://www.wasserfaelle-krimml.at/


De wonderen wereld van het water in Krimml

Ondervindt u wat ons water kan. Informatief, interessant en onderhoudend.
U zult zich verbazen! Water is ons levenselixer, dat over sensationele kwaliteiten beschikt Water kan u doen verwonderen en water kan deze wonderen zichtbaar maken. In de wondere wereld van het water te Krimml beleeft u het verbazingwekkendste, uniekste en het nog nooit geziene. Laat u verrassen door de wonderbare wereld, die ons toegang verstrekt tot het water en ontdekt u, wat er in iedere druppel water zit. De wereld van het wondere water – bij de ingang naar de watervallen van Krimml.

https://www.wasserwelten-krimml.at/


Melkfabriek met attracties in het Zillertal

De eerste Tiroler melkfabriek met attracties op 6000 m2. Ervaart u de wereld van de melkverwerking en kaasbereiding echt, multimediaal en van dichtbij!
Ligging: In het gebied van de gemeente Mayerhofen, modern gebouw met bonte koeien figuren op het dak.

https://www.erlebnissennerei-zillertal.at


Zillertaler Höhenstrasse

De Zillertaler Höhenstrasse behoort tot de mooiste alpenstraten van Oostenrijk en biedt iedere bezoeker een heerlijke rit tot op een hoogte van 2020 meter met de eigen auto. In het wandelgebied van Hochzillertal vindt u d3e Hubertuskapel, de alpenbloemenweg, die rechtstreeks naar de Alpengarten leidt evenals mooie pensions op een hoogte van 1.800 meter boven zeeniveau.

https://www.zillertalarena.com/de/zell/sommer/zell_hoehenstrasse.html


Goldbergwerk Zillertal

Doet u mee aan een van de grootste avonturen van de afgelopen eeuwen! Ervaart u hoe het binnenste van een berg eruitziet en beleeft u in een indrukwekkende multimediapresentatie in de mijngang 350 jaar cultuur van deze bijna vergeten bedrijfstak. Krijgt u een indruk van de arbeidsvoorwaarden overdag, de niet echt brave levensstijl van de mijnwerkers en hun sociale omgeving. U hoort van de politieke conflicten tussen Salzburg en Tirol, de economische achtergronden en de sterke invloed van de kerk.


Hochzeller Käsealm

Maakt u mee hoe echte natuurlijke Zillertaler almmelk van de eigen koeien op traditionele manier tot echte Zillertaler berg- en graukäse verwerkt wordt. Het gehele jaar geopend, vrije toegang.


Dierenpark

Onmiddellijk aansluitend aan het kaasmuseum strekt zich een ruim terrein uit voor damherten, roodwild, reeën, gemzen, steenbokken, moeflons, hazen en vele kleine beesten. Het bezoek aan het dierenrijk is in ’t bijzonder voor kinderen een onvergetelijke belevenis.


Erlebniswelt Rosenalm Zell am Ziller

Fichtenschloss & Fichtensee

Het Fichtenschloss op de Rosenalm in Zell am Ziller is een paradijs voor het hele gezin. Ga klimmen, glijden, verken het sparrenhouten ballenparcours en het hangmattenbos, de zone waar met water en zand kan worden gespeeld of geniet van het prachtige uitzicht. Volgens de legende bouwden de mystieke sparrenelfjes het kasteel. Toen ze moe werden van het bouwen, verlangden ze naar recreatie en verfrissing en breidden ze (tot vreugde van alle bezoekers) hun gebied uit rondom het nieuwe meer, de Fichtensee!

Vanaf de zomer van 2020 zal de Fichtensee helemaal stralen en de ideale plek zijn om uw wood-lake-balance te verbeteren. Een uitkijkplatform biedt uitzicht op de omliggende bergwereld, een bootverhuurdienst nodigt uit tot roeien en er zijn relaxnissen en schommels voor ontspanning. Een comfortabel, buggyvriendelijk pad verbindt het Fichtenschloss met de Fichtensee en het bergstation van de Rosenalmbahn. Andere hoogtepunten zoals de verhuur van stand-up paddle boards, springplanken, schaduwrijke velden en nog veel meer ronden het aanbod aan de Fichtensee af.

https://www.zillertalarena.com/nl/arena/sommer/rosenalm-zell-am-ziller.html


Schlegeis stuwmeer

Het voorraadbassin van schlegeis is met een nuttige inhoud van 125,5 m3 het grootste stuwmeer van de Tauern energie centrale. Vanaf het meer uit kunnen ontelbare wandeltochten, zwerftochten door de bergen en fietstochten in de Zillertaler alpen worden ondernomen. Het Pfitscher Joch, dat reeds op italiaans grondgebied ligt is voor de bergtoerist in 1,5 uur te bereiken.


Silberbergwerk Schwaz

Hoe 500 jaar geleden 11.000 mijnwerkers met de grootste moeite zilver en koper gewonnen hebben kunt u heden ten dage nog beleven. De gedrevenheid van de mijnwerkers heeft in de 15de en 16de eeuw Schwaz tot de op één na grootste stad van Oostenrijk en Tirol tot het destijds rijkste land van Europa gemaakt. Het binnenrijden met het mijnspoor in de Sigmund mijnschachten eindigt na een paar minuten 800 meter verder in het binnenste van de berg. In de fascinerende wereld van de zilvermijn zult u vakkundig door gidsen worden rondgeleid door een labyrint van gangen en schachten.


Planetarium Schwaz

Ein Planetarium ist eine multimediale Unterhaltungs-, Kultur- und Bildungseinrichtung. Der Sternenhimmel wird mit Hilfe von optischen Präzisionsgeräten, Effektprojektoren, Audio- und Videoanlagen, die sich in der Projektionskuppel mit 8 Meter Durchmesser befinden, künstlich erzeugt. Der Tages- und Jahreslauf der Sterne, Planeten-bewegungen und die Ereignisse, die sich über uns im Kosmos abspielen, werden im voll klimatisierten Kuppelsaal dargestellt.


Großglockner Hochalpenstraße

Ein Planetarium ist eine multimediale Unterhaltungs-, Kultur- und Bildungseinrichtung. Der Sternenhimmel wird mit Hilfe von optischen Präzisionsgeräten, Effektprojektoren, Audio- und Videoanlagen, die sich in der Projektionskuppel mit 8 Meter Durchmesser befinden, künstlich erzeugt. Der Tages- und Jahreslauf der Sterne, Planeten-bewegungen und die Ereignisse, die sich über uns im Kosmos abspielen, werden im voll klimatisierten Kuppelsaal dargestellt.


Swarovski Kristalwereld

Wereldwijd bekend, driedimensionaal museum vol wetenswaardigheden met kristallen, licht- en klankarchitectuur van de internationale media kunstenaar Andre Heller uit Wattens.


De wereld van het nationale park - de natuur ligt er voor het grijpen

Het museum Nationalparkwelten in Mittersill brengt de unieke belevingswereld van de Alpen rondom de hoogste top van Oostenrijk(Grossglockner, 3.798 meter) en verder 266 toppen van 3000 meter, meer dan 342 gletschers en één van de machtigste watervallen ter wereld onder één dak. In acht afdelingen waar veel te beleven is, die als ‘t ware tijdens een wandeling door het nationale park, van het ene natuurgebied in het volgende overgaat, leert men de buitengewone veelvuldigheid kennen en begrijpen.

https://www.nationalparkzentrum.at/


verdere excursies en vrijetijdstips

Verdere excursies en vrijetijdstips zijn ook te vinden op de homepage van de Zillertal Arena: www.zillertalarena.com