Wandelen in Königsleiten

De Alpen, een belevenis voor U

Wat wandelaars in Königsleiten zo hoog waarderen is het veelvoud aan buitengewone landschappen, het wisselende karakter van vriendelijk groene grasbergen, steile rotspunten en schilderachtige bergweiden.
Gemarkeerde berg- en wandelpaden slingeren zich door een fascinerende bergwereld. Alpinisten, die het uiterste willen, beleven bij het beklimmen van een top nieuwe perspectieven, terwijl genotswandelaars gebruik maken van kabelbanen en stoeltjesliften als kracht besparende middelen om naar boven te komen.

Zo veelzijdig het berglandschap is, zo rijk aan afwisseling presenteert het aanbod zich aan de zoekers naar ontspanning. Met ervaren trekkers over kindvriendelijke gezinsroutes, van genotswandelingen tot veeleisende klimpartijen naar de rotsen onder begeleiding van getrainde bergbeklimmers daaraan voldoet het aanbod.

"Klimgeluk" wenst u het team van het toeristenbureau.

Meer wandeltips vind je op www.zillertalarena.com


Kinderland 2

Gezinswandeling naar de top van Königsleiten, de Königsleitenspitze

De berg die bij Königsleiten hoort. Wij gaan met de gondellift naar boven en wandelen dan verder naar de top (2315 meter) Daar worden wij beloond met het wonderbaarlijke uitzicht op de Reichenspitzgroep en de omliggende gletscherwereld. De terugweg gaat, al naar gelang de weersgesteldheid, via Larmachalm of Müllachgeier naar Königsleiten.

Duur: ca. 2 - 2,5 uur
Lengte: ca. 7,5 km
Moeilijkheidsgraad: makkelijk


krimmler achental wasserfaelle 130

Wandeling in het Krimmler Achental

rijdt naar Krimml, parkeert de auto op de grote Grohag parkeerplaats en wandelt naar de imposante Krimmler Waterval. Na de laatste waterval opent zich een prachtig dal in het hooggebergte, het Krimmler Achental. Wandelaars en fietsers beleven hier een uniek weidelandschap omgeven door 30 toppen van 3000 meter hoog. Restaurants en schuilhutten nodigen u uit voor een maaltijd en bedienen u graag. Vanaf het Krimmler Tauernhaus kunt u met een taxi naar het dal terug.

Duur: ca. 3,5 uur enkele reis
Lengte: 10,3 km
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld


Koenigsleiten Sommer 1.12

Planetenwandeling Königsleiten

Het planetenwandelpad leidt u via het hoogplateau van Königsleiten met een prachtig uitzicht op talrijke toppen van 3000 meter van de Hohen Tauern. Van de sterrenwacht uit gaat de weg door bossen, hoogveen en almweiden met fijne uitzichtpunten op de ijstijdstructuren in het Nationalpark Hohe Tauern.

Duur: 2-3 uur
Lengte ongeveer 6 km
Moeilijkheidsgraad: makkelijk


arena tour alpinissimo8

Kreuzjoch Zell am Ziller

Het Kreuzjoch, 2558 meter is de centrale top en uitzichtpunt aan zuidwest zijde van de Kitzbüheler Alpen. Vanaf het bergstation Rosenalm, 1740 meter links een beetje bergafwaarts en dan rechts in een haarspeldbocht omhoog tot aan de Gründlalm, 1831 meter. Hier links verder en via de brede weg noordelijk naar het cafetaria Kreuzjochhütte,. Van daa5r over de Kreuzjochalm naar het Törljoch en op de steen(Nr. 10) naar het Kreuzjoch. Bij de daling gaat men van het Törljoch direct naar beneden richting Gründlalm.

Duur: 5 uur heen en terug
Lengte: 14 km
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld