Langlaufen in Königsleiten - Zillertal Arena

Langlaufen in Königsleiten in een fantastische omgeving.

Höhenloipe Hochkrimml-Gerlosplatte (1640-2040 meter) – de hoogstgelegen loipe in het nationale park Hohe Tauern is een paradijs voor langlaufers. De tweesporige loipe loopt over 18 kilometer door het besneeuwde, sprookjesachtige winterlandschap.

In het Wildgerlostal vindt u de idyllische loipe die begint bij pension Finkau en gaat rondom het meer.

’s Avonds is de 0,8 kilometer lange “Finkronde” in Vorderkrimml tot 21.30 uur verlicht.


Loipe met aansluiting in Wald

De loipe in Wald gaat 12 kilometer langs de winters glanzende oever van de Salzach met gezellige onderkomens en geeft aansluiting op het 200 kilometer lange loipenet van Pinzgau.


Gerlos - Loipe Innertal

Wij beginnen weer bij de parkeerplaats Oberwirt en gaan direkt naar links, langs de linkeroever van de beek tot aan de onderdoorgang tegenover hotel Alpina. Daar gaan wij op de loipe op de Damm in de richting van het Innertal-Funsingau.


Gerlos - Loipe Stinkmoosalm

Deze loipe gaat gedeeltelijk over heuvelachtig terrein en is een van de mooiste loipen van Gerlos. Ook voor de gevorderde langlaufer. Bij het einde van de loipe bereikt u na een korte wandeling het cafetaria Lackenalm.


Gerlos - Loipe Schönachtal

Begonnen wordt bij de Oberwirt, over de brug van de Gerlosbeek, langs de rechter oever van de beek leidt de loipe naar het begin van het Schönachtal. Aan het eind bereikt men binnen 15 minuten wandelen over de geprepareerde wandelweg de loipe Stinkmoosalm.